how to prevent global warming - green dreamer journal

6 måter vi kan bidra til å stoppe global oppvarming

how to prevent global warming - green dreamer journal
1) Fly mindre
Å unngå en eller flere lange flyreiser per år er en av de mest effektive handlingene du kan ta for å redusere ditt personlige karbonavtrykk, ifølge en rapport fra 2017 av Seth Wynes og Kimberly Nicholas. Dette gjelder spesielt for utenlandske flyvninger – å hoppe over en tur / retur-flyvning fra Los Angeles til London kutter nesten et helt tonn klimagassutslipp fra fotavtrykket ditt.

Fly avgir høye nivåer av karbondioksid, lystgass, svart karbon og svoveldioksid som bidrar til oppvarming, forurensning og surt regn. Noen flyselskaper utvikler teknologi for solfly eller bruker effektivitetstiltak som biodrivstoff, men i mellomtiden er det viktig å tenke på hvor ofte du flyr.

Hvis du reiser et lite stykke, kan du prøve å ta buss eller tog, eller pendle hvis du reiser på jobb. Hvis du må fly, fly direkte i økonomiklassen, og kjøp karbonutligninger.

2) Prøv en bilfri dag eller uke
Selv om det er ideelt å leve uten bil, er det ikke alltid praktisk. Å prøve en bilfri dag hver uke eller en bilfri uke per måned kan være en god måte å redusere karbonavtrykket ditt, få mosjon, spare penger og se for deg hvordan du kan utvikle deg mot en bilfri livsstil.

Mange byer rundt om i verden organiserer sine egne bilfrie arrangementer og tilbyr insentiver for deltakerne, inkludert Washington D.C., Portland, New York og Bogotá. Du kan organisere et arrangement selv eller prøve det og fortelle vennene dine om det!

3) Innlemme plantebaserte måltider i kostholdet ditt
Å spise mer plantebaserte måltider vil redusere karbonavtrykket, spare penger og forbedre helsen din. Å lage bare halvparten av måltidene dine fra plantebaserte matvarer reduserer ditt landbruksrelaterte klimagassavtrykk med 45 prosent. Å prøve en ny plantebasert oppskrift hver uke kan være en morsom måte å innlemme dette i din normale rutine.

Når du spiser animalske proteiner, prøv å ta bevisste valg. Noen animalske proteiner er bedre enn andre – storfekjøtt er den mest drivhusgassintensive maten fordi kyr slipper ut metan. Lokalt hentet fisk, egg eller fjærfe er bedre alternativer.

Det er store nyvinninger i den plantebaserte proteinverdenen som Impossible Burger som kan fylle ditt ønske om en burger. Alternativt kan du se etter storfekjøtt fra gårder som driver med silvopastur eller fôrer kyr tang, noe som i stor grad reduserer utslippene fra oppdrett og til og med kan hjelpe til med å binde karbon.

4) Stem på grønt
Støtt kandidater ved lokale, statlige og føderale valg som prioriterer miljøet. Det er spesielt viktig å engasjere seg på lokalt og statlig nivå, der miljøpolitikk og beskyttelse kan implementeres eller opprettholdes, uavhengig av hva som skjer på føderalt nivå.

Lær om det kommer valg i byen din, følg med på valgdagene og bli kjent med kandidatene som stiller. Sjekk om staten din har noe miljø eller fornybar energi-relaterte stemmesedler, og vurder å kjempe for dem.

Å være en engasjert og utdannet velger er en fin måte å si ord på beslutninger som direkte påvirker samfunnet ditt og motvirker innflytelsen fra penger med fossilt brensel. League of Conservation Voters fører et godt scorekort over kandidatenes stemmeregistrering om miljøspørsmål.

5) Støtt eller bli involvert i regenerativ jordbruk
Masselandbruk bruker plantevernmidler og monocrops som får jord til å frigjøre karbon i atmosfæren. Men å forvalte landet bedre og endre hvordan vi gård kan hjelpe med å binde karbon – og produsere mer næringstett mat.

Regenerativt jordbruk er et sett med oppdrettspraksis som inkluderer vekstskifte, redusert jordbearbeiding av jorden, administrert beiting og tilsetning av kompost til jorden. Denne fremgangsmåten øker jordens biologiske mangfold, reduserer behovet for plantevernmidler og gjør jord mer i stand til å binde karbon og beholde vann.

Du kan bli involvert ved å bli med i et CSA (community support landbruk), bli kjent med hvilken praksis som brukes til å produsere maten du liker, og prøve å kjøpe hele, ubehandlede matvarer så ofte som mulig. Du kan til og med dyrke din egen mat eller bli med på en regenerativ gård eller et kooperativ i nærheten!

6) Fortell historier og snakk om klimaløsninger
Mens mange av oss er bekymret for klimakrisen, glemmer vi ofte å snakke om den. En studie fra 2018 av Yale-programmet for klimakommunikasjon fant at 70 prosent av amerikanerne er bekymret for klimaendringer, men bare 35 prosent snakker om med venner og familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *