10 TIPS OM ENGELS TE LEREN

1. BOUW JE WOORDENSCHAT OP
Werk elke dag aan het opbouwen van uw vocabulaire door nieuwe woorden te kiezen om te leren en elk woord keer op keer te herhalen om de herinnering aan die nieuwe woorden te versterken.

Onderstreep woorden die u niet kent. Zoek het woord op in een Engels woordenboek zoals Merriam-Webster (niet de vertaling!). U haalt veel meer uit het lezen van de definitie en leest vervolgens zinnen met het woord om de betekenis te leren kennen.
Kies vijf nieuwe woorden die u elke dag zou willen leren.
Schrijf de woorden en hun betekenis minstens tien keer elk op papier.
Bespreek aan het einde van de week de 5 woorden van elke dag, zodat er in totaal 35 nieuwe woorden per week komen!
Deze dagelijkse taak duurt slechts 30 minuten, maar het zal uw kennis van Engelse woorden aanzienlijk verbeteren.

2. SPREEK ENGELS
Door dagelijks Engels te spreken, leer je Engels en krijg je meer zelfvertrouwen terwijl je de taal spreekt. Onthoud dat zelfvertrouwen de sleutel is om natuurlijk te klinken en je goed te voelen over je leerervaring. Blijf hardop spreken, ook al weet je maar een beetje. Spreek zo vaak mogelijk, ook al is het alleen voor uzelf!

3. GEBRUIK ONLINE VERTALERS OM TE HELPEN BIJ UITSLUITING
Zoals we al zeiden in Tip # 1, raden we aan om een ​​woord op te zoeken dat je niet kent in een Engels woordenboek. Online vertalers kunnen echter een geweldige hulpbron zijn, omdat ze uw begrip en uitspraak van een woord kunnen verduidelijken. Om het woord te horen, kunt u op de audioknop klikken en luisteren naar hoe het woord of de zin klinkt.

4. ACTIEF LUISTEREN
Luister aandachtig naar een verscheidenheid aan Engelse inhoud waar u maar kunt. Door goed op bronnen te letten, zoals het nieuws, populaire liedjes en alledaagse gesprekken, kunt u uw kennis van woorden, woordpatronen, zinsdelen en uitdrukkingen aanzienlijk vergroten. Door je alleen op de audio te concentreren, kun je veel leren over verbuigingen en nuances van specifieke woorden.

5. LEES VAAK EN LEES LUID VOOR
Lezen helpt bij het herhalen van hoe Engelse woorden eruit zien. Voorlezen helpt je om de klank van woorden te koppelen aan de tekst op de pagina. Onthoud dat het lezen van boeken met dialoog ook geweldig is om betekenis te ontlenen aan contextuele aanwijzingen en dat het meestal gaat om gesprekken die je in het dagelijks leven zou horen.

6. PRAKTIJK MET VRIENDEN
Stel scenario’s op met vrienden, zodat u in verschillende situaties een rollenspel kunt spelen om uw nieuwe woordenschat en zinnen te oefenen. Aangezien u niet weet wat uw vriend vervolgens zal zeggen, is het een goede oefening om snel na te denken, net als wanneer u Engels spreekt in een echte omgeving. Hier is een kleine lijst met enkele goede onderwerpen om uit te proberen:

Naar de film gaan
Eten in een café
Boodschappen doen
Over school gesproken
7. GEBRUIK EEN ONLINE WOORDENBOEK VOOR SYNONIEMEN
Gebruik een online woordenboek om synoniemen op te zoeken van woorden die u kent. Houd een doorlopende lijst bij op uw computer of in een notitieboekje met woorden die aan hun synoniemen zijn gekoppeld, zodat u kunt helpen een sterke variatie in uw Engels op te bouwen.

Voorbeeldwoord: mooi
Synoniemen: prachtig, verbluffend, opvallend

8. BEKIJK FILMS, CARTOONS EN TELEVISIE SHOWS
Het luisteren naar en kijken naar personages in film en tv zal je Engelse vaardigheden enorm helpen. Het is een leuke manier om visuele signalen van de personages op te pikken, zoals hun gezichtsuitdrukkingen of hun tonen, in combinatie met de woorden die ze zeggen.

9. PLAN EEN REIS NAAR EEN ENGELS SPREKEND LAND
Ga op reis naar een plek waar Engels de voertaal is. Wees niet bang om op openbare plaatsen gesprekken met voorbijgangers te beginnen. Dit is een uitstekende manier om echte ervaring op te doen en uw kennis op de proef te stellen. Maak je geen zorgen over het maken van een fout, het belangrijkste is om ervaring op te doen en te proberen!

10. STEL DOELEN
Het stellen van doelen en beloningen is een leuke manier om uw leerproces te versterken en elke prestatie die u gaandeweg behaalt te vieren. Nieuwe talen zijn altijd moeilijk, maar met oefenen ben je in een mum van tijd een professional. Denk eraan om te blijven proberen en niet op te geven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *