image of giraffes

10 sätt att få ett bättre samtal

image of giraffes
Hur många av er undviker bara någon bara för att ni inte vill prata med dem? Celeste Headlee är journalist, författare till boken We Need to Talk: How to have Conversations That Matter, och tidigare värd för Georgia Public Broadcasting-program som heter “On Second Thought”. Headlee gjorde den kommentaren i en TEDTALK 2016 som har fått mer än 7 miljoner visningar. Celeste fortsatte med att säga, ”Den här världen vi lever i, den här världen där varje samtal har potential att eskalera till ett argument, våra politiker kan inte prata med varandra, och även de mest triviala frågorna har någon som kämpar båda passionerat … för det och emot det är det inte normalt. ” Låt mig påminna er, hon sa det i mars 2016.

Celeste talar om en Pew Research-studie som fann oss mer polariserade och splittrade än vi någonsin har varit i historien. Med detta i åtanke ger Celeste en rak och hård konversation om hur man kan prata. Hon presenterar en fantastisk historia om vad vi gör och INTE gör i vår kommunikation idag och fortsätter att ge oss 10 regler för en bättre konversation.

Försök inte och multitask – var 100% närvarande
Pontifiera inte
Använd öppna frågor
Gå med flödet – om tankar kommer in i ditt sinne under konversationen – låt dem gå igenom och fortsätt lyssna
Om du inte vet – säg att du inte vet. Headlee citerar Bill Nye som sa: “Alla du någonsin kommer att träffa vet något du inte gör.”
Jämför inte din upplevelse med deras
Försök att inte upprepa dig själv
Håll dig borta från ogräset – gå inte in i alla detaljer
Lyssna mer. Om din mun är öppen – lyssnar du inte. Steven Covey sa det bäst: ”De flesta av oss lyssnar inte med avsikt att förstå. Vi lyssnar med avsikt att svara. ”
Var kortfattad – Headlee säger, ”Ett bra samtal är som en minikjol; tillräckligt kort för att behålla intresset, men tillräckligt länge för att täcka ämnet. ”
Håller du med de tio reglerna för en bättre konversation? Vad sägs om nummer nio, om att lyssna? Tycker du att det är utmanande att lyssna och inte avbryta? Vilken av dessa regler har mest resonans för dig? Upprepar du dig själv ofta? Vilka tio regler skulle du föreslå för att få en bättre konversation? Om du vill ha ett djupt dyk i Celestes tänkande om hur man kan ha bättre konversationer, gå till följande länk och hör hennes presentation på Talks på Google. Denna 50 minuters presentation går mycket djupare in i konsten att ha bättre konversationer.

Klicka här för Google Talk

Oavsett vad du gör, se till och titta på de tio reglerna som Headlee har lagt ut. Försök använda bara en av dessa regler i ditt nästa samtal och öva det i en vecka till tio dagar. Jag tror att du kommer att tycka att dina konversationer är mer meningsfulla och produktiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *